O PROJEKTU

MERKUR je s projektom »ZAVIHAJMO ROKAVE – ZA LEPŠO ŠOLO« postavil izziv vsem slovenskim osnovnim šolam ter s pomočjo donacij dodatno vzpodbudil in okrepil skrb osnovnošolcev za ureditev šole oziroma šolske okolice, da bodo preživete ure tam še prijetnejše.

V šolskem letu bosta izpeljana po dva natečaja, jesenski in spomladanski. Izmed vseh prijavljenih osnovnih šol bomo vsakič izbrali in nagradili 15 tistih, katerih učenci bodo skupaj s svojimi mentorji prijavili in skozi šolsko leto tudi realizirali projekt polepšanja ali izboljšanja svoje šole oziroma šolske okolice.

S projektom želimo vzpodbuditi osnovnošolske otroke, da zaupajo svojemu ustvarjalnemu duhu, prebudijo mojstra v sebi na področju, ki jim je najbližje, in na ta način izboljšajo okolje, v katerem nabirajo znanje in izkušnje.

Osnovnošolci lahko s svojo spretnostjo veliko naredijo, še več pa, če združijo moči. Iz tega tudi izhaja naziv projekta »ZAVIHAJMO ROKAVE – ZA LEPŠO ŠOLO«

K sodelovanju v natečaju so vsakokrat povabljene vse slovenske osnovne šole. Jeseni lahko prijavijo vse ustvarjalne projekte, pomladni del pa je osredotočen na urejanje šolskih vrtov. Ideje iz prvega kroga si lahko ogledate v galeriji.

MERKUR bo v letošnjem šolskem letu 30 izbranim šolam doniral material iz svojega prodajnega programa, ki ga bodo spretni mali ustvarjalci uporabili pri izvedbi svojih projektov ter nas o poteku sproti obveščali s foto in video materialom.

Več informacij o prijavi in o podrobnostih projekta prejmete TUKAJ.

Ekipa ZAVIHAJMO ROKAVE – ZA LEPŠO ŠOLO!